Паяк вдигна колите по ул. "Одесос" заради санитарна сеч

Мисия Варна

29-04-2015, 11:43

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Довечера организират протест срещу санитарната сеч

Паякът се развихри тази сутрин и започна вдигането на коли по ул. "Одесос", видя репортер на Varnautre.bg. Причината е предстояща санитарна сеч на дърветата по улицата. Заради паркиралите коли, машината с която се качват, за да режат дърветата, не успя да влезе в отсечката. Това наложи пристигането на специализирания автомобил за репатриране, който освободи място за машината. 

Улица "Одесос" е затворена за движение заради санитарната сеч. Остава затворена и улица "Шипка", в посока бул. "Мария Луиза" заради ремонта, които тече там. Заради резитбата е ограничено и движението по ул. "Климент". Тя е затворена в участъка между "Хан Аспарух" и "Батенберг". 

Междувременно група варненци организират довечера протест срещу санитарната сеч, която се провежда във Варна. "Протестът не е против санитарната сеч изобщо. Напълно сме съгласни, че такава трябва да се прави. Протестираме за безобразният начин по който тя се извършва! Дърветата се кастрят февруари - март, а не както при нас април-май когато вече са разлистени. Кестените имат вече и цвят", коментират организаторите на демонстрацията в страницата на събитието във Фейсбук. Протестът е насрочен за 18:00 часа пред община Варна.