Еуфория във Варна месец преди финала за Купата на България

Стадион "Лазур" фаворит за арена на битка за трофея

Феновете на Черно море са в страхотна еуфория преди финалната среща за Купата на България. Въпреки че има още месец до директната битка за трофея, във Варна вече започват организация. Минути след успеха над Локо (Пд) с 3:2 вчера и класирането на отбора за финалния мач, във фен страницата на Черно море във Фейсбук бе публикуван следния текст: "Без да се бавим, започваме подготовка за финала! Очаквайте съвсем скоро информация свързана с екскурзия и останалата организацията около двубоя! Oбещаваме ви да дадем всичко от себе си и да се представим подобаващо! Подготвяйте се и вие, да залеем Бургас!".

Очакванията на шефа на Националния фенклуб на "моряците" Иван Михайлов са "зелено-белите" привърженици да бъдат над 2000 за финалната среща. В зависимост от това къде ще се играе двубоят, е възможно цифрата да нарасне драстично.

Стадион "Лазур" е спряган за фаворит за арена на финалния сблъсък, но в медийното пространство се завъртяха и други два варианта - тези в Ловеч и Стара Загора. На този етап официална информация все още няма. "Определянето на другия финалист в турнира до известна степен ще повлияе на решението на БФС къде ще се играе финалът", смятат привържениците на Черно море.

Тази вечер Левски посреща Лудогорец от 18,45 часа на стадион "Георги Аспарухов" в мач, след който ще стане ясен и съперникът на "моряците" в битката за Купата. "Сините" направиха 0:0 срещу шампионите в Разград в първата среща на 8-и април и сега ще гонят победата като домакин.