Над 100 състезатели от 12 клуба по кикбокс на спаринг във Варна

Кикбоксьорите обмениха опит преди републиканското първенство

За пореден път град Варна с любезното съдействие на Община Варна, управителя на ОП „Спортни Имоти“ Николай Костадинов и спортния отдел към Общината беше домакин на традиционното обиграване преди голямо състезание в ринговите стилове на кикбокс. Този път стиловете бяха К1 и фул контакт. Представители на девет варненски клуба ТИМ, ВОКИЛ, БОИЛ, ЙОРК, АРГУС, ЛЕГИЯ, АХИЛ, ДЖЕТ, СТОРМ заедно с колегите си и представители на ИККЕН гр. София, ФУРИОЗО гр. Балчик и ШУМЕНСКА КРЕПОСТ гр. Шумен подбраха своите състезатели за предстоящото републиканско първентво в гр. Нова Загора и обмениха опит под формата на спаринг.

Началото бе дадено от братята Красимир и Галин Димови, които са организатори и домакини. Обяснени бяха основните правила в двата стила, разрешените и забранените удари, акцентира се на чистата и технична игра и правилното изпълнение и боя на кикове при фул контакт. След като всичко беше добре обяснено състезателите бяха разпределени по стил, категория и възрастова група. Треньорите се разпределиха на групи и наблюдаваха за чиста игра, предпазване от контузии и следяха за силна и некоректна игра. Изиграха се общо 12 рунда по 3 минути.

Наред с всички останали взеха участие и световните шампиони по муай тай и в ринговите стилове на кикбокса Християн Тотев, Владимир Вълев, Милен Маринов, Тихомир Митев и европейския шампион по муай тай Пламен Борисов. Всички се представиха повече от блестящо, което от своя страна е знак, че предстоящото състезание ще е на много високо ниво и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай прави голяма крачка напред „вдигайки летвата“ с всяко едно свое състезание, което привлича все повече млади хора да спортуват и клубовете да работят заедно.

Предвижда се още едно обиграване следващата неделя - 03.05.2015г., което отново ще е в двата стила, но този път рундовете ще са по 2 минути както е на състезанията.