Никола Спасов: Важен за нас е мачът за купата

Спорт

24-04-2015, 22:26

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море подчини Локо Пд насред "Лаута"

Стефан Станчев със счупена ключица

Доволен съм от успеха днес, негативното е трите принудителни смени

Треньорът на Черно море Никола Спасов сподели, че е доволен от спокойствието на отбора и спечелените три точки в срещата с Локо (Пд). Варненци победиха на "Лаута" с 1:0, а във вторник "моряците" излизат отново на този стадион в мача-реванш от турнира за Купата на България. В първата среща "зелено-белите" удариха "смърфовете" с 5:1 на Тича.

Ето какво каза Никола Спасов за срещата с Локомотив днес и двубоя във вторник:

"Мога да кажа, че съм доволен от представянето на моя отбор. Хора, които по-малко играеха през сезона, взеха участие днес и стояха добре. Като цяло съм доволен и от играта, и резултата. Играха спокойно момчетата и стояха на терена точно по начина, по който исках. Най-неприятното е, че направих три принудителни смени. Стефан Станчев е с тежка контузия. Има съмнения за счупена ключица. С Чанович нещата изглеждат малко по-добре. Кулибали също почувства болка и затова го замених. Това бе негативното в днешния мач. Иначе изиграхме двубоя спокойно. С оглед това, че точките днес не бяха от кой знае какво значение, аз исках да играем спокойно и се получи. Можехме да вкараме повече голове".

"През второто полувреме в центъра на защитата върнах Тошко Паланков. Типичен полузащитник, който може да играе футбол и добре се представи днес. Срещу Локомотив (Пд) играхме с четирима защитници, защото схема на игра им е с двама централни нападатели. Така че ние сме длъжнв в тази зона да се подсигурим. Затова променям схемата с такива отбори, като Локомотив.

Нямах възможност да дам почивка на повече футболисти днес.  С малко подготовка Кирил Котев изигра 90 минути днес. Мислех да дам почивка и на него преди мача, но просто нямаме защитници в отбора. За нас важен е мачът във вторник с Локомотив, отново тук на "Лаута". Като цяло съм доволен, че имах възможност да дам почивка на половината от футболистите. Готвим се за тази среща".

"Самият факт, че играем полуфинал за Купата на България е достатъчен, за да мотивира футболистите. Това е мотивацията. Имаме определена цел - да се класираме на финала. Иначе всеки трябва да играе за собственто си достойнство. Да показва, че е добър, че иска да се развива. Това са нещата, които трябва да мотивират всеки. В крайна сметка получаваме заплати и те трябва да имат покритие. Хората ни гледат, идват по стадионите, дават ни по телевизията. Нормално е да се раздават и да показват моментните си възможности".

"Първо трябва да мине мачът във вторник, тогава мога да коментирам представянето на отбора в следващите срещи. Не желая да говоря за неща, които все още не са се случили", завърши Никола Спасов.