СОУ "Пейо Яворов“ с два нови компютърни кабинета

Животът

22-04-2015, 16:18

Снимка:

live.varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Средствата - 20 000 лв., са осигурени по проект на Националната програма на МОН, както и от бюджета на училището

Два нови компютърни кабинета бяха открити днес в СОУ "Пейо Яворов". Те имат общо 20 компютърни работни места. Залите са реновирани, като интериорът е подбран в цветове, стимулиращи концентрацията. Средствата - 20 000 лв., са осигурени по проект на Националната програма на МОН, както и от бюджета на училището, чийто първостепенен разпоредител е Община Варна.

"Днес е Денят на Земята - прекрасен повод да открием новите компютърни зали в първото в региона училище, носител на престижната Европейска награда "Екоучилище - зелен флаг“.

Благодаря на ръководството на училището за активната политика в областта на екологичното образование. И тъй като тази година се отбелязват и 35–години от създаването на СОУ "П. Яворов“, пожелавам на колектива да бъде все така упорит и креативен, включително и в работата по европейски проекти, с които с право се гордеете. На Вас, ученици, пожелавам здраве и упорит труд – имате чудесни условия, докажете своите възможности“, заяви при откриването кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна започна кампания по обновяване на инфраструктурата около училищата и университетите – ремонтират се тротоари, поставят се колчета и повдигнати пешеходни пътеки.Директорът на училището Даринка Божинова благодари на кмета Иван Портних и на началника на Регионалния инспекторат към МОН Венцеслава Генова за доброто сътрудничество и подкрепа. След края на церемонията кметът се срещна с колектива на школото, които с радост представиха международните успехи на ученици и учители по линия на международни проекти.