Ремонтът на "Конгресна" ще продължи след края на Световната купа

В залата предстои да бъдат доизградени 2-ра и 3-та трибуни, мобилните трибуни на игралното поле, както и основни трибуни C, D, E,S и B1

Ремонтът на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спортна във Варна ще продължи след края на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която ще се проведе във Варна в периода 5-10 май т. г. Това заяви изпълнителният директор на ДКС – Минко Христов.

"Залата ще бъде в достатъчно завършен вид, за да може да приеме международните състезатели, техните треньори и съпътстващи екипи. Тя ще бъде функционална, заедно с всички прилежащи помещения и консумативи, които вече са договорени с организационния комитет.

Ремонтните дейности ще продължат обаче и след това, за да бъде проектът реализиран в своята цялост", заяви Христов. Той допълни, че най-времеемко ще бъде поставянето на шумопоглъщащите стенни обшивки вътре в залата, както и във външните коридори. "На този етап ще оставим стените на ниво "гипсокартон", а след това ще положим последния слой от шумопоглъщащи МДФ плочи", каза той.

В залата предстои да бъдат доизградени 2-ра и 3-та трибуни, мобилните трибуни на игралното поле, както и основни трибуни C, D, E,S и B1. Ще бъдат довършени санитарните възли на кота 3.20, които за състезанието не са необходими.