Полагат първи слой асфалт по бул. "Княз Борис I"

Мисия Варна

22-04-2015, 15:23

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Бул. "Христо Ботев" е готов на 90%

Полагането на биндер (първи слой асфалт) започна по бул. "Княз Борис I" от страната на Пикадили парк. Ремонтът изпреварва графика и сроковете за приключване", заяви кметът Иван Портних. Приключва полагането на хидроизолация на таваните на подлезите по булеварда, което ще даде възможност по-късно да бъде направен качествен ремонт и във вътрешността на подлезите, за да бъде осигурен нормален пешеходен достъп до Морската градина, допълни той.

На 90% е приключено асфалтирането на бул. "Христо Ботев", остава обработване на участъците за качване на Аспаруховия мост. Продължава работата по бул. "Мария Луиза", където ремонтите трябва да приключат до средата на май.

"Знаете, че ползвахме специалната лаборатория на Агенция "Пътна инфраструктура" за замерване на пътя. Вече излязоха предписанията в кои участъци трябва да бъде подсилена и променена основата на булеварда. Това забавя работата в известна степен, но ще даде по-голяма сигурност по отношение на издръжливостта на покритието", обясни кметът. Той допълни, че при благоприятни метеорологични условия е създадена организация ремонтите да приключат в срок.