Симеон Варчев: Имаме състав, който да стане шампион

Срещата с Лукойл е важна, но не е най-важната за нашия клуб

Съставът, който имаме тази година, ни дава възможност да се борим за шампионската титла. Това каза вицепрезидентът на Черно море Порт Варна Симеон Варчев. Той сподели още, че срещата с Лукойл Академик е важна, но не е най-важната за "моряците".

На варненци им предстои много важно гостуване на Лукойл от последния кръг на редовния сезон в Националната лига. При успех в Правец и загуба на Рилски спортист от Балкан в Ботевград Черно море ще завърши трети и ще срещне Берое на 1/4-финалите, а на полуфиналите – победителя от двойка Балкан – Ямбол. Ако остане четвърти, варненският тим излиза срещу Левски, а след това срещу победителя от двойката ЛУКойл – Черноморец.

"В срещата с Лукойл подхождаме малко по-особено. Няма да е като на всяка цена. Петима състезатели от нашия отбор са включени в този на ИУ-Варна за финалната фаза. Трудно беше това решение за нас и за треньора, но сме тръгнали да правим нещо сериозно с Икономическия университет и трябва да ги разберем. Тези петима състезатели ще се прехвърлят направо в Правец в петък", каза Варчев.

"Отборът на Балкан (Ботевград) може да си избира противник. Така, че ние можем да биел Лукойл и да не се класираме. Затова срещата с Лукойл е важна, но не е най-важната за нашия клуб", поясни още вицепрезидентът на Черно море.

"Мое мнение е, че тази година имаме състав, който в плейофите, независимо, че ще тръгнем примерно от четвъртата позиция, може да се бори за шампионската титла. Ако преодолеем Левски в първия кръг, ще отидем на Лукойл. Но аз не се притеснявам, защото смятам, че със състава, който имаме, можем да спечелим срещу Лукойл и в три от пет срещи. И да играем финал. Времето ще покаже колко съм прав".

"Състезателите ни са добри. Имат желание, амбиции.. Така че ще се борим за шампионската титла. Може да я спечели, можем и да не я спечелим, но играчите ми дават вяра, че е възможно да станем шампиони.

Ето какво каза Симеон Варчев: