Онлайн платформа събира пари за ремонт на баскетболните игрища в двора на Икономето

Спорт

22-04-2015, 13:05

Снимка:

Google Street View

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всеки може да подпомогне финансирането на идеята

Емблематичните баскетболни игрища във Варненската търговска гимназия "Г.С. Раковски", по-известна като Икономето, се нуждаят от ремонт. В момента тече инициатива в единствената по рода си онлайн платформа за групово финансиране (краудфъндинг) на обществено полезни проекти у нас - Tramplin.bg.

"Помните ли времената, когато училищните спортни площадки бяха изпълнени с живот? Когато нямаше място за всички желаещи да играят? Не ви ли се иска отново да чуете от детето си "отивам да поиграя футбол, или пък баскетбол". Време е, като граждани и хора с позиция, да направим нещо, за да възродим спорта в центъра на Варна. И да им предоставим възможност, минавайки покрай спортната площадка сами да изявят желание да стъпят на нея, виждайки приветливият й вид.

Нека да направим така, че животът в двора на "Икономето", както всички си го знаем, отново да закипи. Любителите на баскетбола да ходят с удоволствие в него, а приятелите им да се събират и да ги подкрепят", споделя инициаторът на идеята за ремонта на игрищата в Икономическия техникум. 

Целта е с набраните средства за бъдат направени Нови баскетболни табла 180х120см, два вандалоустойчиви ринга и две мрежи, да бъдат демонтирани съществуващите два волейболни стълба. Ще бъдат подменени с такива които лесно могат да се демонтират и при нужда да се поставят отново. Ще бъдат възстановявани баскетболните стойки. Ще бъда изградена още една трибуна като допълнение на вече съществуващата. Реставрация на старата трибуна (грундиране, боядисване и подмяна на прогнилите дъски). Ще бъде изцяло подменена съществуващата маркировка на игрището.
Всеки може да подпомогне финансирането на идеята. Освен, че ще направи едно от кътчетата на Варна по-приветливо, всеки, който се включи с 5 лв. или повече, ще бъде включен в списъка с почетни дарители на Баскет Мания - "Икономето" и ще получи "Вечен Сертификат за MVP на Икономето".

Първите 20, които се включат с 35 лв. или повече, ще получат "Вечен Сертификат за MVP на Икономето" и баскетболна топка. Първите 5, които се включат с 40 лв. или повече, ще получат двата тома от поредицата "Баскетболът - Игра на личностите".

Първият, който се включи с 75 лв. или повече, ще получи Шампионския екип на Александър Янев от Австрийския Шампион за 2014 "Гюсинг" с автограф от него или екипа на Пламен Алексиев от отбора на Черно Море с автограф от него, или екипа на Асен Великов, капитан на Черно Море, с автограф от него.
Първите двама, които се включат с 100 лв. или повече, ще получат екип на един от двамата братя Деян или Калоян Иванови с автографи.

Първите двама, които се включат с 500 лв. или повече ще станат кръстници на една от трибуните на игрището. Имената им ще бъдат изписани така, че да ни напомнят добрия пример.