Създават специализирани отряди за бедствия и аварии

Крими

21-04-2015, 17:16

Снимка:

© Bulgariautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спасителната служба към пожарната няма да бъде закрита, а преструктурирана

8-те звена ще бъдат разположени в различни градове

8 нови специализирани отряди за кризи и аварии се създават в "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи директорът на Пожарната главен комисар Николай Николов.

Новите спасителни отряди ще бъдат разположени в осем областни градове на страната. В зависимост от това къде ще бъдат разположени отрядите, ще могат да действат и в различни бедствени ситуации. Така спасителното звено, което е разположено в Монтана, ще може да работи в условия на радиационно замърсяване и при евентуална авария в АЕЦ "Козлодуй". Звеното в Бургас ще разполага с водолази, а звеното в Хасково - със специалисти за химическа защита.

"Сега дойде моментът в големите областни центрове да създадем мощни отряди, които нямат да имат задача незабавно да реагират, а при тежки ситуация да окажат ефективна помощ", заяви Николов и даде за пример модела в Германия. Николов увери, че разполагаме с най-добрата техника на Балканите.

В сряда главен комисар Николов ще пътува за Варна, за да се срещне с всички пожарникари и спасители. Пак утре, в 09:00 часа на стадион "Локомотив" започват областните състезания по пожароприложен спорт.