Инспектори проверяват строителните обекти в курортите

В обхвата на контролната дейност са и тези, които са или ще бъдат "замразени" предвид забраната за строителство през активния летен сезон

Продължава извършването на интензивни проверки по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на строителни обекти, намиращи се на територията на Варненска област. Това съобщават от дирекция "Инспекция по труда" Варна.

В обхвата на контролната дейност са включени обекти както в населените места, така и в курортите по Черноморско крайбрежие. Проверяват се обекти, на които се извършват строително - монтажни дейности, включително и тези, които са или ще бъдат "замразени" предвид забраната за строителство през активния летен сезон с оглед превенция на инциденти и злополуки.

Приоритет в инспектирането е обезопасеност при дейности, свързани с опасност от падане от височина, удар от падащи предмети, изкопи с дълбочина, по – голяма от 1,5м., осигуряване и използване на лични предпазни средства и специално работно облекло. По време на проверките на работодателите и длъжностни лица ще бъдат раздадени информационни брошури за СМР.