Местят Колежа по туризъм в бивш техникум

Сагата със сградата на път да приключи след близо 15 г. дела и протести

Дългата борба на варненския Колеж по туризъм към Икономическия университет да се сдобие със своя сграда върви към финал, твърди директорът на учебното заведение доц. Стоян Маринов, цитиран от "Труд".

Преди няколко дни, след среща с ректора на университета проф. Пламен Илиев, просветният министър проф. Тодор Танев е разписал предложение колежът да се премести в опразнената база на закритата Професионална гимназия по машиностроене и транспорт.

Предстои документът да бъде одобрен от регионалното министерство и МС. “Надяваме се това да се случи бързо, за да започнем новата учебна година в нормални условия”, каза доц. Маринов. Той припомни, че за 52 години колежът е подготвил 14 000 специалисти, като до един дипломираните си намират работа веднага - у нас и в чужбина. Въпреки това учебното заведение работи в екстремни условия, тъй като дели отдавна отесняла сграда с Музикалното училище.

700 студенти учат в момента в десет помещения, а от месеци нямат и кабинети за практика по ресторантьорство, след като РЗИ ги затвори.