Черно море Порт Варна с 15-а победа в НБЛ

Спорт

18-04-2015, 19:30

Снимка:

varnautre.bg / Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Спартак (Пл) 87:82 (фоторепортаж)

Варненци удариха Спартак (Пл) след обрат през второто полувреме

Баскетболистите на Черно море Порт Варна постигнаха 15-а победа в Националната баскетболна лига. В среща от предпоследния кръг на редовния сезон, играна в зала "Христо Борисов" момчетата на Драган Бачи се наложиха над Спартак (Плевен) като домакин с 87:82 след обрат през второто полувреме. През първото полувреме, но изиграха много силна трета част и до края удържаха победата. Така те затвърдиха четвърта позиция в класирането на НБЛ с актив 15:8 и изпревариха Левски, които стават на пето място. Шансът им за третото място пък минава през загуба на Рилски спортист от Балкан в Ботевград и победа над Лукойл Академик в следващия кръг. Плевенчани са твърдо последни с 1 успех и 22 загуби. В последния кръг на 25-ти април варненци гостуват на Лукойл Академик в Правец, а Спартак Плевен гостува на Ямбол.

Мачът започна доста оспорвано за двата отбора като първата част бе белязана от няколко обрати. Така след 10 минути Спартак Плевен излезе с 3 точки напред. Плевенчани задържаха преднината си и през втория период, а домакините от Черно море успяха да изравнят в края при 39-39. До края на първото полувреме, след доста добър процент на стрелба от тройката, гостите натрупаха аванс от 7 точки при 48-41.

Решаваща се оказа третата част, в която Носителят на Купата от Варна отбеляза цели 29 точки срещу само 13 за Спартак. Капитанът на „моряците“ Асен Великов и Милош Коматина дадоха ход на своя тим, за да започнат ударно третия период със серия 8-0, за да обърнат при 49-48. Последва нов обрат за плевенчани, но домакините не позволиха това да продължи дълго. След третия период те излязоха напред с 9 при 70-61. В последната тимът на Драган Баич за първи път увеличи на 14 точки, но за гостите не всичко беше свършило. Две минути преди края след силно включване на Урош Величкович и Михаил Танев резултатът отново бе изравнен при 82-82, но варненци удържаха успеха до края.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК »

Капитанът Асен Великов бе най-резултатен за успеха на своя тим с 22 точки. Милош Коматина завърши с дабъл-дабъл от 18 точки и 13 борби, а 17 добави Пламен Алексиев.

За Спартак Плевен над всички с 20 точки бе Веселин Георгиев като бе 6/12 (50%) от линията за три точки, а по 18 отбелязаха Урош Величкович и Васил Александров, който овладя и 8 борби и записа 4/7 (57%) от тройката. Станислав Ваклинов също бе близо до дабъл-дабъл с 13 точки и 9 борби. Накрая във важен момент за последното изравняване силно се включи Михаил Танев с 10 точки.