Черно море гони задължителна победа срещу Спартак (Пл) днес

Спорт

18-04-2015, 08:54

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баскетбол: Черно море Порт Варна - Спартак Плевен 89:63 (фоторепортаж)

Двубоят от редовния сезон в Националната баскетболна лига е в зала "Христо Борисов" от 18 ч.

Баскетболният тим на Черно море Порт Варна излиза днес за задължителна победа срещу Спартак (Плевен). Двубоят от редовния сезон в Националната баскетболна лига е в зала "Христо Борисов" от 18 ч. Варненци се надяват да стигнат до третото място в класирането, за да се избегне евентуален сблъсък с Лукойл Академик на полуфиналите. За да успеят да го постигнат момчетата на Драган Баич трябва да победят Спартак днес и следващата събота да ударят Лукойл като гости.

"Третото място минава през задължителни две победи, и загуба на Рилски спортист в Ботевград. Докато има теоретични шансове, ние вярваме, и ще се опитаме да го извоюваме. Дори и да не стане, за нас е добре, че сме в четворката преди плейофите. Вече в плейофите, зависи срещу кого ще играем, и дано да покажем същото желание и дух, което показахме на Купата на България", каза капитанът на варненския тим Асен Великов.

Националът се надява на по-лек мач със Спартак днес, като изключи възможността за подцняване на съперника. "От нас зависи дали мачът със Спартак ще бъде лесен. Надявам се да го изиграем на добро ниво, и всички момчета от отбора да влязат, някои от по-младите чакат този шанс. Трябва да започнем добре, и да си го направим по-лесен мача. Вярвам, че няма да подценим Спартак Плевен", коментира плеймейкърът на "моряците".

Относно мача с Лукойл, Великов сподели: "Лукойл играе винаги за победа. Няма как да се отпуснат или да отпишат някой мач. По-скоро може би самите играчи няма да са толкова мотивирани. Но не мисля, че ще играят леко, или ще ни подценят", завърши капитанът на Черно море.