На пазар: Зелената салата на цената на шопската

Тиквичките започнаха да поевтиняват

Между 0,80 и 1,60 лв. за бройка върви зелената салата по варненските пазари. Бърза калкулация показва, че ако прибавим лук и репички, пролетната салата излиза приблизително на цената на шопската. Доматите в края на работната седмица отново варират между 2,20 и 5 лв. за килограм. Най-скъпи са на пазар "Часовника". Най-евтините краставици, за 2 лева килограма, ще намерите на Централния варненски пазар. Най-скъпи - по 4,20 лева за кило, са на "Чаталджа".

Зелето също продължава да държи висока цена - между 1,80 и 2,80 лв. за килограм. Най-евтина се оказва картофената салата, тъй като цената на килограм картофи върви между 0,80 лв. и 1,20 лв. за килограм.

За предпочитане е и витаминозната салата от моркови. Те се продават между 1,40 лв. и 2 лева за килограм по варненските пазари.

Леко поевтиняване се забелязва при тиквичките, които се търгуват за 2,90 лв. килограма. За 4 лева можете да си купите кило пипер или патладжан.

При плодовете първенство в цените държи гроздето, което върви между 7 и 10 лева за килограм, следвано от ягодите - между 6 и 8 лева за кило. Най-евтини отново са ябълките, които можете да намерите на пазар "Часовника" за 0,80 лв. или за 2,50 на пазар Централен, "Чаталджа" и "Владиславово". Най-евтините банани за 2,80 лв. ще намерите на Централния пазар, най-скъпо върви килограмът им за 3,50 лв. на пазар "Чаталджа". Лимоните също остават без промяна с цена между 2,20 и 2,80 лв. за килограм.

На рибния пазар положението е почти като в началото на седмицата. С лев по-евтино се продава толстолобът, който в понеделник вървеше по 4 лева за кило, а сега е на 3 лв. Между 2 и 2,50 лв. за килограм върви цацата, на 3 лв. - таранката, на 3,50 лв. - сардината. Скумрията остава на цена от 5 лева за килограм. За 7 лева можете да намерите шаран. 8 лева е кило сафрид, бял амур, сом, щука или сулка. Сьомгата и скаридите са с цена от 20 лева за килограм и отново калканът е най-скъпата риба с цената си от 30 лева.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар