Асоциацията на черноморските общини влезе в мултинационален проект за управление на крайбрежните зони

Новините

16-04-2015, 14:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) е партньор по проект "Подобряване на интегрираното управление на крайбрежните зони в региона на Черно море, в рамките на съвместната оперативна програма "Черноморски басейн". Проектът се реализира в партньорство с Националната администрация за водите на Румъния, Добруджа Litoral(ABADL), Център за регионални изследвания (CRS) - Украйна, Екологичен консултантски център Кахул (ECC) – Молдова и Турция–Областна администрация на Синоп, Фондация за морски изследвания на Турция (TUDAV), Фондация за опазване на природата (DAYKO) - Турция.

В проекта участват и асоциирани партньори: Министерството на околната среда и климатичните промени на Румъния, Университетът на Ризе в Турция, Крайбрежен морски съюз (EUCC ), WiC Board Rijnland и Община Зандвоорт от Холандия .

Избран е екипът на NIMRD "Григоре Антипа" за изготвяне на доклад "Проучване интегрираното управление на крайбрежните зони" в рамките на изпълнението на дейностите по проекта.

На 23-ти и 24-ти февруари, 2015 година в Констанца се проведе работна среща с участието на всички партньори и сътрудници, на която бе представен първият проект на доклада, изготвен от техническия екип на NIMRD Григоре Антипа.

Номинирани експерти от работните групи, се срещнаха, за да представят своите становища по съдържанието и структурата на изследването.

Съдържанието на доклада бе прегледано и оценено за пълния набор от теми. По този начин, съдържанието на проучването бе проверено и допълнено, като всеки партньор по проекта се увери, че данните са били събрани и представени коректно.

Веднага след като проучването бъде завършено, документът ще бъде публикуван и достъпен на уеб сайта на проекта, така че всички заинтересовани страни да имат възможност да изразят своите мнения и гледни точки.