Черно море спечели сребърните медали от турнира за Купата на БФС

Спорт

15-04-2015, 17:41

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малшанс пред гола спря Черно море за триумф с Купата на БФС (фоторепортаж)

Много пропуски пред вратата на Литекс костваха трофея на "моряците"

Отборът на Черно море загуби нелепо финала от турнира за Купата на БФС, който се игра в Русе. На Градския стадион в крайдунавския град и мощна подкрепа от фенове на варненския клуб "моряците" отстъпиха с 1:2 на Литекс. Единственият гол за "Моряците" реализира Валери Христов.

Срещата започна лошо за символичните домакини, които допуснаха гол още в 12-ата минута. Той падна след страхотно изпълнен пряксвободен удар от Тонислав Йорданов. Веднага след попадението Николай Минков излезе очи в очи с вратаря на Литекс, но не успя да го преодолее. Малко след това футболист на ловчанлии игра с ръка в наказателното поле, но незнайно защо главният рефер отсъди фаул в нападение, а не дузпа. В 18-ата минута удар на Даниел Димитров бе спасен от вратаря на Литекс, а 9 минути по-късно "оранжевите" от Ловеч уцелиха гредата. Минута преди края на полувремето играч на Литекс влезе грубо в краката на Гушлев и получи жълт картон.

Второто полувреме започна с натиск на Черно море, като варненци можеха да изравнят още при първата си атака. Вальо Йосков би по диагонала, но вратарят спаси. продължиха да нападат, а Литекс разчиташе на контри. По-активната игра на Черно море даде резултат в 78-ата минута.

Най-добрия на терена Даниел Димитров проби по фланга центрира, получи се кратко разбъркване, в което най-съобразителен се оказа Валери Христов и от метър и половина изравни с глава - 1:1.

В 85-ата минута отново Йорданов бе оставен непокрит в наказателното поле и реализира за 2:1. При положението остана съмнение за за засада и въпреки претенциите голът бе зачете. Веднага след попадението момчетата на Тодор Каменов създадоха няколко чисти положения пред вратата на Литекс, но така и не успяха да ги реализират.

Така Черно море спечели сребърните медали, докато Купата отиде в тима на Литекс.

Черно море - Литекс 1:2

0:1 Тонислав Йорданов (13), 1:1 Валери Христов (73), 1:2 Тонислав Йорданов (79)

Съставът на "моряците": Валери Вълев, Александър Михайлов (ж.к., 76-Слави Славов), Георги Гушлев, Стоян Илиев, Стефан Иванов, Емил Илиев, Даниел Димитров, Николай Минков, Тони Атанасов, Красимир Крумов (46-Валери Христов, 82-Милен Николов), Валентин Йосков

Треньор: Тодор Каменов

Литекс: Иван Аврамов, Виктор Мицаков, Божидар Станчев, Мартин Симеонов, Ангел Лясков, Иван Петков, Йоан Петров, Александър Георгиев-капитан, Тонислав Йорданов, Галин Минков, Динко Митрев;

Треньор: Евгени Колев

Съдия: Вихрен Манев (от София)

Делегат на БФС: Димитър Димитров

Жълти картони: Александър Михайлов (Черно море); Виктор Мицаков (Литекс);

Русе, Градски стадион, 200 зрители