200 фиданки щръкнаха на "Почивка"

Започна почистване на треви и шубраци

Почистване на зелените площи започна в Приморски парк - в частта от Алеята на спортната слава до подхода за Алея първа, съобщиха от общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване". "По нареждане на кмета Иван Портних ще бъдат окосени и почистени от избуяли храсти и лиани терени, които не са поддържани от години", коментира Стоян Аргиров, ръководител на предприятието. Той допълни, че над 46 служители ще се грижат за поддържането на парка през летния сезон.


Косене на тревни площи върви и в районите "Одесос" и "Аспарухово". В централната градска зона 20 души косят и събират растителните отпадъци, 8 човека зацветяват градинките, а един екип извършва санитарната резитба на сухи клони. До седмица започва косене и почистване на зелени площи и в районите "Младост" и "Владислав Варненчик".

Почистване се извършва и край езиковите гимназии до "Почивка". Работници косят зелените площи, премахват избуяли храсти и лиани. Миналата седмица паркът бе обогатен с нови 200 дръвчета – широколистни и иглолистни.