Треньори и фенове подкрепят Черно море на финала в Русе

При триумф с Купата на БФС "моряците" ще представят България в турнира Лига Европа

Сериозна подкрепа ще има талантите на Черно море на финала за Купата на БФС в Русе. "Моряците" играят с Литекс от 16 ч. на градския стадион в крайдунавския град, а на трибуните се очаква сериозна агитка от фенове на Морето, треньори и футболисти от детско-юношеската школа.

Днес младите таланти, водени от Тодор Каменов, направиха една тренировка, като преди минути тимът отпътува за Русе с група от 19 футболисти. Непосредствено преди срещата наставникът ще прецени кой от играчите ще отпадне от 18-те за двубоя с ловчанлии.

Припомняме, че победителят в надпреварата ще представя България в турнира Лига Европа за юноши Старша възраст. При триумф на Черно море с купата на "Тича" ще трябва да мислят за стадион за домакинските си срещи от евротурнирите, тъй като за момента морската столица не разполага с лицензирано съоръжение, което да приема мачове от Лига Европа дори и за юноши.

Както вече писахме, при спечелване на квота за европейските клубни турнири за юноши в касата на варненския клуб няма да влезе и стотинка от УЕФА. На тима, участник в Лига Европа, могат да му бъдат покрити едва част от разходите по време на мачовете от надпреварата, които са доста сериозни. Участието на такъв форум е за престиж, но е съпътстван от изключително сериозен разход и страхотна организация.

Групата на Черно море: Валери Вълев, Александър Михайлов, Георги Гушлев, Стоян Илиев, Стефан Иванов, Емил Илиев, Даниел Димитров, Тони Атанасов, Николай Минков, Красимир Крумов, Валентин Йосков, Злати Златев, Милен Николов, Давид Дараджански, Емил Янчев, Светослав Павлов, Марин Сираков, Слави Славов, Валери Христов.