На пазар: Зелето и ягодите отново поскъпнаха

Най-евтините домати ще откриете на пазар "Чаталджа"

Зелето по варненските пазари стигна до 2,80 лв. за килограм. Висока остава и цената на зелената салата, която върви между 1,20 и 1,50 лв. за бройка.

Най-евтините домати ще откриете на пазар "Чаталджа", където може да ги намерите за 2 лева на килограм. Цената им на "Часовника" стигна до 5 лева. Там обаче са най-евтините краставици за 2,80 лв.

Евтин чесън за 3,50 лв. и лук за левче на килограм се продават също на "Часовника". Картофите и тази седмица варират с цена между 0,80 лв. и 1,20 лв. за килограм. Морковите вървят между 1,50 и 2 лева, като най-скъпи са на "Чаталджа".

Най-евтините банани за 2 лева на килограм ще откриете на Централния варненски пазар. На "Чаталджа" цената им стига до 3,20 лв. Лимоните са поскъпнали. Цената им тази седмица варира между 2,20 лв. и 3,20 лв. за килограм.

Ябълки за левче има на "Чаталджа" и на Централния пазар във Варна. Цената на портокалите варира между 2 лева и 2,80 лв. за килограм.

Ягодите са скочили от 5,50 лв. през миналата седмица на 8 лева за килограм. Гроздето по повечето варненски пазари държи цена от 10 лева за килограм, на 7 лева се продава на "Часовника" и "Чаталджа".

На рибния пазар в града най-евтината стока е гюмюша, който се търгува за 2 лева. Следва го цацата, която е с 0,50 лв. по-скъпа отпреди празниците. Охлювите паднаха на 3 лева за кило, миналата седмица цената им беше 3,50 лв. Скумрията запазва цената си от миналата седмица и се продава на 5 лева за килограм. С цена 6,50 лв. е хекът, за 8 лева се търгува сафрид и бял амур.

Акулата и карагьозът вървят по 10 лева за килограм, сьомгата остава на 20 лв., а калканът е поевтинял с два лева и се продава на 28 лева за килограм.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Рибата на борсата на Централния пазар