Антон Фажев: Със Спартак аз бях дотук

Спорт

14-04-2015, 13:51

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бивш играч на Спартак (Плевен) надмина Гунди

Ако не бях аз, нямаше кой да получи през ноември 2013 година почетния знак на общината за 95-годишната на Спартак

Председателят на УС на Спартак 1918 в оставка Антон Фажев сподели, че не е имал амбиции да влиза в управлението на клуба, като уточни, че е заел председателския пост заради това, че е нямало ръководител, който да получи почетния знак от общината за 95-годишната. Всъщност това е била една от причините, но той така и не пожела да коментира останалите си мотиви.

Утре от 10 ч. в Концертната зала на Младежкия дом ще се проведе Годишно-отчетното общо събрание на Спартак 1918. На него трябва да бъде обявено как е изразходен бюджета за 2014 година, както и освобождаването от сдружението и УС на италианците. Едва след отчета ще се прибегне и до избирането нов УС.

Фажев категорично отрече информацията, че има вариант Спартак 1918 да бъде обявен в несъстоятелност.

"Няма вариант, поне на този етап, клубът да бъде обявен в несъстоятелност. Утре ще изберем нов УС на клуба и наесен отборът ще участва в Североизточна "В" група", изрази оптимизъм Фажев.

"Не мога да коментирам в момента има ли желаещи, които да поемат управлението, но едно е сигурно - със Спартак аз бях дотук. Не съм запознат как се процедира ако никой не желае да заеме моето място. Но ако се случи така ще се консултираме с юрист", каза пред varnautre.bg председателят на УС на Спартак 1918 в оставка.

"Държа да уточня, че не съм имал амбиции да влизам във футбола и да заемам пост в Спартак. Хванах се на "хорото" защото все някой трябваше да го направи. Примерно ако не бях аз, нямаше кой да получи през ноември 2013 година почетния знак на общината за 95-годишната на Спартак", обясни Фажев.