Най-новата детска градина във Варна хлътна

Най-вероятно строителите ще използват неучебните дни покрай великденските празници, за да отстранят всички щети от "Жирафче"

Най-новата детска градина във Варна "Жирафче" претърпя поражения пет месеца след въвеждането й в експлоатация. Те се изразяват в хлътване на няколко метра от тротоара по ръба на стената на сградата. Освен това е започнала да пропада и една от четирите площадки за игра. Най-вероятната причина е слягане на канализацията, която преминава там.

Шефът на общинското предприятие "Инвестиционна политика" Звездин Стоилков веднага сезира изпълнителя, който дължи гаранция за строителството на сградата. В сряда сутринта главният инженер на "Планекс" ООД беше на място и работници проучваха откъде е възникнал проблемът. Уверенията са, че в най-кратки срокове проблемът ще бъде отстранен, допълни Стоилков.

Най-вероятно строителите ще използват неучебните дни покрай великденските празници, за да отстранят всички щети. "Жирафче", която е филиал на ОДЗ "Д-р Петър Берон", е най-модерната обществена сграда във Варна, строена през последните години. Тя бе започната на 1 юни миналата година и беше завършена пет месеца по-късно. Община Варна кандидатства с новата си придобивка в годишния конкурс "Сграда на годината", където "Жирафче" не успя да грабне голямата награда, но беше отличена в категорията “Социална инфраструктура - детски градини, защитени жилища".