Няма екстри за наетите по плажовете

Туризъм

08-04-2015, 08:35

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На въпроса какво очакват като заплащане, хората изтъквали колко е месечната им вноска за кредита

Очакванията на хората от вътрешността на страната за сезонна работа по Черноморието са крайно завишени. Те очакват и висока заплата, и бонуси, квартира и храна. Работодателите обаче не осигуряват такива екстри. Това каза Маргарита Иванова, управител на агенция за подбор на персонал.

"Аз искам да работя за 500 лева, все пак това е Бургас", казала преди дни жена от Казанлък, която настоявала още да й бъдат заплащани храната, квартирата и консумативите.Почти всички, които търсели работа, имали кредити. На въпроса какво очакват като заплащане, хората изтъквали колко е месечната им вноска за кредита. "Тоест поставят някакъв минимум, който започва от кредита и се иска заплата, която невинаги отговаря на квалификацията и възможностите", изтъкна управителката на агенцията за подбор на персонал.

Според управителката и това лято най-голямо търсене има за сервитьори, бармани готвачи, ситничари – всичко свързано с обслужването. Голям проблем обаче се оказва "стопяването" на туристическия сезон – докато преди няколко години той е започвал още през април и е продължавал до октомври, то тази година хотелите ще отварят в края на май и ще работят най-късно до септември. Немалко хотели, особено в по-малките населени места по Черноморието, ще отворят през юни.