Национали на Мексико ще участват в регатата "Бриз - Пролет"

Надпреварата ще се проведе на 10 и 11 април в акваторията на Варненското езеро

Във ветроходната регата "Бриз - Пролет", която ще се проведе на 10 и 11 април в акваторията на Варненското езеро, ще участва националният отбор на Мексико. Състезанието е първо за сезона за детско-юношеските и олимпийските класове "Оптимист", "Кадет", "Лазер 4.7", "Лазер Радиал", "Лазер Стандарт", "420", "470" и "Фин". Първата гонка е на 10 април от 11,30 часка.

До момента заявки са подали 12 клуба от България и Румъния, както и северноамериканският тим. "Ацтеките" са водени от българския треньор Николай Василев, който е довел състезателите си на лагер в Бургас и ще ги пусне във варненската регата.

Очаква се на старт да застанат над 95 яхти. Участие от Черно море – Бриз ще вземат водачите в националните ранглисти на България Мариела Николова – лазер 4.7, Даниел Николов – лазер „Стандарт“, Калина Маринова - „Оптимист“, девойки. Също и Александър Лазаров, Тихомир Тотев, Светлин Попов, Марио Бойков, Илиана Андонова и др. Те ще участват във всички заявени класове. Състезанието се финансира изцяло от бюджета на клуба.

През 2015 година Черно море Бриз ще е домакин и организатор на 7 регати от календара на БФВ, едно държавно първенство и четири спортни прояви на община Варна, като най-голяма и най-масова в града остава регата „Бриз“. Черно море Бриз планира участие и в 29 регати от спортния календар на Българската федерация по ветроходство. И през тази година клубът ще работи на спортната си база по програми за обучение по ветроходство, които започват през май и продължават без прекъсване до септември. Записването на желаещите да се обучават става на спортната база на клуба. Обучението е безплатно за кандидати на възраст от 6 до 29 години.