България падна два пъти от Сърбия в контроли

Спорт

06-04-2015, 14:24

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Четирима варненци с повиквателни за националния по футзал за контролите със Сърбия

Футзалният ни тим отстъпи на западните ни съседи с 2:4 и 1:3

Националният отбор на България по футзал загуби и двете си контролни срещи срещу Сърбия. Тимът на селекционерът Иван Стоилов отстъпи пред западните ни съседи с 2:4 и 1:3. Въпреки пораженията българите оставиха добри впечатления с играта си.

Спарингите се проведоха в залата на Двореца на спорта във Велико Търново и бяха част от подготовката на "лъвовете" за предстоящите квалификации за Световно първенство през октомври.

В първата среща българите бяха абсолютно равностойни на съперника си и до средата на втората част резултатът бе 1:1, като освен попадението нашите пропиляха и още няколко изгодни ситуации за гол. Сърбия обаче успя да поведе в резултата от фаул, а попадението разстрои играта на българския тим и гостите успяха да отбележат нови два гола. В края на срещата България получи право да изпълни дузпа, която обаче бе пропусната от състезателят на варненския Черно море Мания - Димитър Цветанов. В заключителните минути Пламен Стойков, също от Мания, оформи крайния резултат с второто си попадение в срещата.

Вторият мач между двата тима не започна по най-добрия начин за нашите момчета. След две много силни индивидуални изпълнения на сръбски играчи гостите успяха да поведат с 0:2 до почивката. Веднага след подновяването на играта Сърбия направи резултата класически, а Димитър Петев успя да намали на 1:3. До края на мача българите така и не успяха да материализират създадените ситуации.

В началото на юни България ще изиграе нови контролни срещи, като все още съперникът се уточнява.