Шофьор без книжка и спътникът му берат душа след каскада на "Хемус"

Пострада и друг джигит без книжка

Две момчета пострадаха тежко в събота на автомагистрала "Хемус". 21-годишен девненец с "Фолксваген", който управлявал без да има книжка, заради движение с несъобразена скорост, загубил контрол над автомобила. Колата се отклонила от посоката на движение, прелетяла през мантинелата и се преобърнала в разделителната ивица. Вследствие на инцидента водачът е получил съчетана травма. Прегледан е и е настанен за лечение в МБАЛ "Св. Анна", с опасност за живота.

Пострадал е и пътник, седящ на предната дясна седалка, който също е настанен за лечение със съчетана травма и с опасност за живота. Към настоящия момент състоянието и на двамата се подобрява. По случая е образувано досъдебно производство.

Ден по-късно, около 18:15 часа, на пътя между Гроздьово и Горен чифлик, на около 500 м след Гроздьово пострада и 28-годишен шофьор от същото село. И този младеж е бил  без книжка и с "Фолксваген". Заради бързо каране при излизане от ляв завой, джигитът загубил контрол над колата, навлязъл в лентата за насрещно движение и се преобърнал вляво извън платното. Вследствие на инцидента мъжът е получил фрактура на череп. Прегледан е и е настанен в болница без опасност за живота.