Две награди за Варна от изложението "Културен туризъм 2015"

Животът

06-04-2015, 12:52

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

VISIT.Varna.bg е част от новото онлайн лице на Варна в глобалната мрежа

С две награди бе отличена Община Варна по време на Международното туристическо изложение "Културен туризъм 2015", което се проведе от 1-ви до 4-ви април във Велико Търново, под патронажа на Министерството на туризма.

VISIT.Varna.bg спечели приза в националния конкурс "Read&Travel" в категорията "Най-професионален туристически сайт".

Туристическият портал бе пуснат през май 2014 г. Той е активен на 5 езика: български, английски, руски, немски и румънски. На страницата може да бъде намерена богата информация за забележителностите в града, за предстоящи събития от обществения живот, както и за културния календар през годината.

Сайтът активно се ползва и от представителите на туристическия бизнес, които имат възможност за безплатна регистрация и популяризиране на дейността си. До момента във VISIT.Varna.bg са регистрирани 326 потребители, от които най-активни са хотелиерите - 214. Сайтът има и мобилна версия, която се ползва особено активно след поставянето на матрични баркодове на 125 културно-исторически забележителности във Варна, които след сканиране с телефон отвеждат директно към мобилното приложение на информационния портал.

Статистиката показва, че за периода от 15 юли 2014 г. до 17 февруари 2015 г. сайтът е посетен от 98 854 посетители от общо 91 страни. Най-много са от България, следвани от Русия, Германия, САЩ, Великобритания и Украйна.

Втората награда от Международното туристическо изложение е за щанда, с който Община Варна участва в проявата. На площ от 12 м² вниманието на посетителите е било привличано с информационни материали за морски и културно-исторически туризъм, както и с реклама на Варна като Европейска младежка столица 2017 г.