Икономическия университет е златният медалист за сезон 2014/2015

Спорт

06-04-2015, 07:19

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Тимът на Петко Делев победи като домакин Академик София и чисто теоретично отново ще повтори успеха си от миналата година

Икономически университет - Варна ще бъде златният медалист за сезон 2014/2015. Това стана след като днес тимът на Петко Делев победи като домакин Академик София и чисто теоретично отново ще повтори успеха си от миналата година и ще триумфира със златно отличие в надпреварата. Втори е Чавдар Троян, но дори и при победа в последния кръг, варненци ще имат точково предимство, тъй като в директните сблъсъци между двата обора икономистите са с точка напред. В първия мач ИУ победи троянци със 7 точки, а после Чавдар с точка по-малко. Това е сериозен успех за Икономическия университет на морската столица Варна, който през миналата година спечели надпреварата по безапалационен начин като допусна само 1 загуба през сезона, а тази година едва 3.

В днешния двубой ИУ Варна се наложи с 80-73, след като удържаха устрема на момчетата на Иван Коцев. Така те отново се изкачиха на първа позиция с актив от 16 победи и само 3 загуби, докато тимът от Правец е седми с актив 10-8. В последния кръг на 19-ти април икономистите посрещат Дунав Русе в мач без значение за тях, но важен за тима на Николай Господинов, който ще се бори за третото място в надпреварата. Академик София пък гостува на Видабаскет.

Домакините от Варна започнаха ударно двубоя със серия 12-2 и излязоха сериозно напред в резултата. Гостите от Академик обаче отвърнаха с нова серия и изравниха при 15-15. След 10 минути обаче варненци отново имаха аванс от 7 точки. Домакините поддържаха преднина и през втория период, но минута преди почивката правчани стопиха до 6. На няколко пъти след подновяване на играта гостите стопиха до 2 точки, но в последната тимът на Петко Делев отново направи двуцифрена преднина, а до края Крис Минков и компания не успя да обърне.

Саша Топчов бе над всички за успеха с 16 точки и 7 борби, а 14 и 8 борби добави капитанът Станислав Цонков. Хакан Сербезов завърши с 10 точки, а Ангел Пейчинов се отчете с 9 точки и 8 борби.