Събираха боклук от плажовете в Аспарухово и Почивка

Новините

05-04-2015, 16:46

Снимка:

© Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доброволци чистят плажове през уикенда

Акцията е едно от 700-те събития, които стартират в края на месец март в различни точки на света

Продължава почистването на крайбрежната ивица на Варна като част от доброволческа инициатива на няколко международни неправителствени организации. Днес доброволци събираха отпадъци от плажовете в Аспарухово и Почивка.

Еколозите са насочили усилията си към още няколко красиви места по Черноморието- плажовете Паша дере, Фичиза, Поморийското езеро, устието на р. Велека, Липите, Иракли, Камчиски пясъце и язовир Панчерево.

Инициативата се организира за пета поредна година. България отново се присъединява към над 30 държави, подкрепящи проекта Ocean Initiatives, който вече за 20-та година цели да алармира за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове. Акцията у нас е едно от 700-те събития, които стартират в края на месец март в различни точки на света и ще продължат до края на годината.

От първото почистване през 1995 г. досега, глобалната кампания Ocean Initiatives се е превърнала в забележително събитие, признато за една от най-големите граждански еко мобилизации. За тези 20 години са организирани повече от 7800 почиствания по целия свят. През 2014 г. се случиха 1317 събирания на отпадъци в 28 страни с помощта на над 43000 доброволци.

Повече информация за Surfrider Foundation Sofia и инициативите на доброволците в България можете да получите на www.surfriderbg.org.