Седмицата тръгва по вода

Животът

05-04-2015, 15:46

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Облачна неделя край морето

Оранжев код за очаквани порои утре във Варна

Оранжев код е обявен утре за Варна. Причината за това са очаквани обилни валежи от дъжд. По Черноморието ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури ще са между 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала.

Значителни валежи с количества за денонощието между 30 и 50 л/кв.м. се очакват в отделни райони. Оранжевият код е в сила за Източна и Южна България. В останалата част от страната кодът е "Жълт", заради валежи от дъжд и сняг.

През нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. От север-северозапад ще нахлува студен въздух и до сутринта по високите полета и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. През деня ще продължи да вали. Значителни количества ще има в Рило-Родопската област и на места в Източна България. На места в югоизточните райони валежите ще са придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Максималните температури по-голямата част от страната ще са между 5 и 10 градуса, в Югоизточна България до 14 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април, но през деня бавно ще се повишава.