Избират "Звезда на Камчия"

Варна Лайф

05-04-2015, 09:26

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Математическият елит се събира в комплекс Камчия

България ще бъде представена от популярния български дует "Ритон"

Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" ще връчи специална награда "Звезда на Камчия" на един от участниците в европейския отборен тур на престижните музикални конкурси "Нова вълна 2015" и "Детска Нова вълна 2015", организирани от Академията за популярна музика "Игор Крутой".

Наградата ще бъде ваучер за лагерната смяна "Звездите на Камчия", която е за всички бъдещи музиканти, певци, танцьори, художници и изобретатели. В нея децата не само ще творят, но и ще се подготвят за голямата сцена с игрови програми, подготовка на сценарии, сценични изяви и дори изработване на костюми. Големи звезди на българската, руската и световната сцена ще споделят опит в майсторски класове за начинаещи любители на изкуствата и науката. На финала ще се проведе бляскав концерт на лауреатите и церемония за награждаване.

Награждаването на талантливите участници в европейския отборен тур ще се проведе днес. Победителите ще получат право на участие във финала на конкурса "Нова вълна" и "Детска Нова вълна 2015", който ще се проведе през август в Сочи.

Специално за кастинга в Санаторно-оздравителен комплекс Камчия пристига звезно жури: Игор Крутой - един от най-известните руски творци, изпълнители и композитори, и продуцент на проектите "Нова вълна", "Песен на годината" и "Сутрешна поща". Той работи със звезди като Лара Фабиан, Андреа Бочели, Стиви Уондър, Майкъл Болтън, Патрисиа Каас, Ал Ди Меола и др., Александър Ревзин, главен режисьор на конкурса "Нова вълна" и "Детска нова вълна", известен като бащата на звездите, родения в България руски певец Филип Киркоров, Ани Лорак – певица, която се класира на второ място в Евровизия през 2008 г.

България ще бъде представена от популярния български дует "Ритон", композитора на естрадна и филмова музика Стефан Димитров, изпълнителя и композитор Бисер Киров и актрисата и певица Грета Ганчева.

В журито ще участват и гръцкият композитор Димитрис Кондополос и продуцентът Илиас Кокотос.

В понеделник, 6 април е заключителната част на състезанието на талантите. В 11,00 ч. на площада пред детския лагер "Черноморски" ще се проведе флаш моб. За 12,00 ч. е предвидена среща на децата с известните гости и звездите на поп музиката. В 15,00 ч. ще започне празничния концерт на участниците, в който специално място ще имат и българските деца, 10-годишният Донко Марков ще поздрави присъствещите с българската народна песен "Дельова мама", а вокални качества ще покажат децата от "Общински детски комплекс" Варна, от Варненската детско-юношеска опера и от групата "Бънджи сингърс".