Серийна крадла обра магазин в "Левски"

27-годишната бездомница е многократно осъждана

Серийна крадла от Варна остава за постоянно зад решетките, след поредния обир. Броени дни, след като излязла от затвора, 27-годишната варненка Д.Б. разбила витрината на магазин в квартал "Левски" и обрала изложените там перилни и почистващи препарати. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Предвидената в закона санкция за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години.

Крадлата е бездомна и многократно осъждана. Търпяла е наказания "лишаване от свобода", като на 24 март тази година е била освободена от затвора, след изтърпяване на поредна влязла в сила присъда. Съгласно назначена в досъдебното производство съдебно-психиатрична експертиза, бездомницата може да носи наказателна отговорност.

Според прокуратурата по отношение на обвиняемата са налице данни за съпричастност към извършването на идентична кражба - ден по-рано, в друг район на града. Съдът е приел, че предвид липсата на постоянно местоживеене, интензитета и цикличността в престъпната дейност на обвиняемата, може да се счита, че има реална опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление.