Волейболният тим на Медицинския с историческа титла от Варненската универсиада

Спорт

03-04-2015, 15:38

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Това е изключителен успех за нас, който е резултат на двегодишен труд, каза треньорът на шампионите Борис Янков

Историческа титла на Варненската универсиада спечели отборът по волейбол на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов". Играчите на бившия ас на Черно море-БАСК Борис Янков постигнаха четири победи от четири мача и заслужетно триумфираха като №1 в надпреварата, мачовете от която се играха в залата на Икономическия университет във Варна. "Медиците" удариха с 3:0 ИУ-Варна, с 3:1 Техническия университет, с 3:2 ВВМУ и с 3:0 Варненския свободен университет.

"Това е изключителен успех за нас, който е резултат на двегодишен труд. Именно през 2013 г. събрахме тима, тренирахме здраво и "пуснахме много кръв". Нито за миг не съм се съмнявал в успеха на този отбор, имайки предвид пълната подкрепа и прекрасните условия за работа, осигурени ни от ректора на университета проф. Красимир Иванов, президента на отбора ни проф. Негрин Негрев, както и на всички служители на Медицинския. От името на отбора искаме да посветим титлата на ръководителя на катедрата по спорт Жулиета Виденова. За мен лично това е най-големият успех. Не омаловажавам победите си като състезател, които не са малко. На терена обаче можеш сам да промениш нещата, а тук трябва да успееш да предадеш знанията си на един отбор и да накараш състезателите да ти повярват и да правят каквото искаш на игрището. Това за мен е безценно! Във всяко едно от момчетата видях част от себе си на игрището. Благодаря им!", заяви треньорът на шампионите Борис Янков.

На второ място остана отборът на ТУ-Варна с три победи и една загуба, а бронзовите отличия отиват за "икономистите". В турнира при дамите участие взеха само два отбора, като по-съобразителни в драматичния двубой се оказаха студентките от Икономически университет-Варна, които победиха с 3:2 представителките на ВСУ.

Съставът на шамприоните от МУ-Варна:

Съби Събев, Стефан Стефанов, Добромир Цонев, Кристиян Йорданов, Ген Фурукава, Веселин Григоров, Пламен Трендафилов, Момчил Марков, Димитър Стоянов, Ивелин Илиев, Александър Джабаров, Ростислав Колев, Веселин Кателиев.

Треньор: Борис Янков