На пазар: Агнешкото преди празниците - от 13 до 15 лева

Между 18 и 25 стотинки струват яйцата на пазара

Между 13 и 15 лева струва агнешкото преди празниците по варненските пазари. Ако сте решили отсега да се запасите с яйца за светлия християнски празник Великден, те все още се продават между 0,18 и 0,25 лв. за брой. Откриха и сезона на охльовите. Килограм от тях върви по 3,50 лв. 

Цените на зеленчуците по сергиите във Варна са почти същите като в началото на седмицата. Най-евтини остават доматите на Централния пазар в града - 2 лева, най-скъпо вървят на "Чаталджа", където стигат до 4 лева. Краставиците се търгуват от 1,80 лв. до 3,20 на "Часовника" и във "Владиславово". Варира и цената на зелето. На Централния пазар то върви за по 1,80 на килограм, във "Владиславово" е с лев по-скъпо.

Леко поскъпване има при лука, който се търгува от 1,20 до 1,60 за килограм. Цената на картофите по повечето варненски пазари е между 0,80 лв. и 1 лев за килограм. Тиквичките в края на седмицата отново са с цена от 3 лева за килограм, патладжанът струва 4 лева, а пиперът 5 лева за кило. 20 лева е килограм люти чушки.

Ябълките продължават да са най-евтиния плод с цена от 1 лев за кило, следвани от портокалите, които вървят средно около 1,40 лв. Мандарините и кивито са на цена от 2 лева, а лимоните остават на 2,20 лв.

Леко е поскъпнала цацата, която този уикенд струва 2,50 за килограм. По-евтин от нея, за 2 лева остава само гюмюша. На 3 лева вървят толстолоб, таранка и сардина. Срещу 8 лева за килограм можете да си купите карагьоз, бял амур и сом. Скумрията, която е най-често купуваната риба, остава на 5 лева. Акулата и чернокопа се търгуват срещу 10 лева за кило, а паламуда за 11 лв.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Рибата на борсата на Централния пазар