Черно море излиза на "Герена" с мисъл за Купата

"Моряците" играят с Левски днес от 20 ч.

Наставникът на Черно море Никола Спасов включи в групата за гостуването на Левски всичко най-добро, с което разполага. Във вторник на "моряците" им предстои един от най-важните мачове за сезона - първия полуфинал с Локомотив (Пловдив) за Купата на България.

Въпреки това специалистът не се отказа от нито един от титулярите си за срещата на стадион "Георги Аспарухов". От групата за мача отпаднаха Георги Божилов и Даниел Георгиев, като причината за тяхното отсъствие е, че те все още не са в оптимална спортна форма, след като дълго време лекуваха контузии. Освен това Спасов няма да разчита на Бекир Расим, който през седмицата бе ангажиран с младежкия национален отбор, както и на защитника Слави Сталев.

Заради наказание сблъсъка със "сините" пропуска Михаил Венков.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев пък има две основни въпросителни за днешното домакинство на Черно море. Специа¬листът не смята да прави генерални рокади, тъй като иска играчите му да бъ¬дат във форма за първия полуфинал за Купата на България срещу Лудогорец, който е в сряда, 8 април.

На вратата на „сините” ще е Боян Йоргачевич, а на пейката ще остане Пламен Илиев. Стоев обаче има ко-лебания за отбраната - на фланговете ѝ ще са Роман Прохазка и Веселин Минев. Почти сигурно за партнь-ор на Борислав Стойчев в центъра ще бъде предпоче¬тен Аймен Белаид, а румъ¬нецът Емил Нину ще остане резерва.

Пред треньора на „сините” няма дилема за вът¬решните халфове - ще се довери на Владимир Гаджев и Мигел Бедоя, а пред тях ще е Антонио Аниете. Въпросът пред него е дали да не пусне Луис Педро по дясното крило вместо младока Божидар Краев. По лявото ще е Либан Абди, а на върха на атака¬та Валери Домовчийски. Другият чист нападател в състава - Лукаш Гикиевич, ще бъде пазен за гостува¬нето на Лудогорец. Той се лекува от контузия на ко¬ляното.

Левски – Черно море
20:00, "Герена"
Съдия: Владимир Вълков

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич – Прохазка, Стойчев, Белаид, Минев, Гаджев, Бедоя, Краев, Аниете, Абди, Домовчийски
Треньор: Стойчо Стоев

Черно море: Чанович – Станчев, Котев, Кулибали, Клок, Стенио, Буркхард, Райков, Ернандес, Курьор, Бижев
Треньор: Никола Спасов