Фенове събраха 6330 лева за Живко Господинов

Спортният министър си тръгна с фланелките на Любо Пенев и Раул Албиол

Фенове на легендарния варненски футболист Живко Господинов, свързал живота си отбора на Спартак Варна, събраха сумата от 6330 лева за лечението му на благотворителен търг, който се проведен в ресторант "Капитан Кук" тази вечер. Подобно събитие за подпомагане на футболист от Варна се организира за първи път и продължи 59 минути при изрядна организация. В увертюрата над 50 души показаха уважението си към Живко с мощни аплодисменти. За съжаление здравословните проблеми попречиха на футболната легенда да присъства и той бе представен от дъщеря си Анна.

Сред VIP-гостите бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на "Младост" Христо Христов, футболният благодетел Емил Димитров, футболните легенди Божил Колев и Красимир Зафиров, най-успешният треньор на Спартак Людмил Горанов, първият футболен президент в България Атанас Атанасов-Кеби, ексфутболистите на Спартак Атанас Атанасов, който бе главен организатор на търга, Димитър Трендафилов, Илко Станчев и Траян Дянков, както и над 20 фенове на Спартак. Повечето от тях наддаваха за 18 оригинални фланелки на наши известни и чужди футболисти, както и за потника на баскетболиста Тодор Стойков.

Екипите бяха представени на гостите от две чаровни гимнастички на "Грация".

Красен Кралев си закупи фланелките на Любо Пенев и Раул Албиол. Екипът на Любо бе този, който е носил във Валенсия преди четвърт век, а на испанеца Албиол – на сегашния му клуб Наполи. Наддаването за фланелката на Елин Топузаков пък спечели потомственият левскар Христо Христов.

Емил Димитров бе най-активен и след като брои 1000 лева за първата фланелка – тази на Христо Стоичков с автограф и послание за Жиката, се сдоби и с още два екипа. Тези на футболист №1 на България за 2014 година Владо Стоянов и бъдещата звезда на световния футбол Пауло Дибала от Палермо. Димитров си тръгна и с екипа на Валентин Илиев с автографи на всички от ЦСКА.

Проф. Калчев от ИУ си тръгна с фланелка на Любо Пенев от националния отбор и Йосип Иличич от Фиорентина, а доц. Монев – с екип на Ради Здравков и Холандия.

Доволен остана и Атанас Атанасов, който прибра екипа на един от самородните таланти в "А" група Марселиньо. Бизнесменът Николай Василев пък удари двоен джакпот. Той се премени с черно-бялата фланелка на Мартин Камбуров и златен медал на любимото си Локо (Пд) от 2004 година. Отличието бе предоставено от Траян Дянков, който не се поколеба да се раздели с най-престижната си награда в кариерата, щом се касае за Живко Господинов.

Олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов изпрати свой човек да му донесе фланелката на Ивайло Чочев в Палермо, а Илко Станчев зарадва приятел с екипа на Бастиан Швайнщайгер в Байерн.

ОЩЕ СНИМКИ ТУК »
Феновете на Спартак също проявиха съпричастност. Те взеха потника на Тодор Стойков и просълзиха дъщерята на Жиката – Анна, със специален подарък.

Други гости пък си тръгнаха с фланелките на Козмин Моци, Михаил Александров и Емил Гъргоров.