Албена посреща гости с 50 печени агнета и 10 хиляди шарени яйца

Туризъм

02-04-2015, 07:01

Снимка:

Албена

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цените за настаняване започват от 61 лева на база ол инклузив плюс за тризвездни хотели

С 40 на сто повече са записванията за почивка по Великденските празници в Албена спрямо миналата година, съобщиха от туристическата компания. Основно гостите са от Румъния, България и Германия и ще бъдат настанени в шест хотела, които отравят врати. Курортът обещава изненади още от входа, където посрещат гостите с празнична украса и множество пролетни живи цветя. Подготвено е и богато меню с интернационална кухня, но с акцент върху традиционните български и балкански любими специалитети. 50 агнета ще бъдат изпечени за гостите на ваканционно селище, 10 000 празнично боядисани яйца и над 1000 козунака, съобщават още от комплекса.

Наред с това вкусовете ще бъдат глезени още с печен свински бут с карамелизирана коричка по специална рецепта от майстор готвачите, кавърма кебап, мусака, добруджанска яхния, боб в гърне, пататник, свински шишчета, пиле провансал. Дори и най-високите кулинарни изисквания ще бъдат задоволени от внимателно селектираните основни ястия от телешко, пилешко, свинско месо и риба, шоу кукинг (агнешки наденички, свински каренца, пилешко филе, вегетариански мискове), над 8 вида гарнитури и притурки.

За доброто настроение на гостите е осигурена жива музика в ресторантите и богата анимационна програма за малки и големи - боядисване на яйца, "художествени ателиета" за великденска декорация, тематични Великденски игри около басейните на хотелите. Конкурс за най-красиво яйце ще се проведе във всеки хотел на 12 април. Специално за децата аниматорите са подготвили тематични Великденски игри - бой с яйца; търсене на скрити яйца, надпревара с яйца и дървени лъжици. Турнир по голф на плажа, екскурзии, СПА програми, мини голф, баскетбол, волейбол на закрито, футбол, скуош, езда, билярд, наем на велосипеди – това е само малка част от възможностите за активна почивка по време на празниците. Цените за настаняване започват от 61 лева на база ол инклузив плюс за тризвездни хотели.