Гранд Про в лесна група във финалната фаза на държавното по футзал

Мания ще гони първо място в групата с Левски, УНСС-Easy Credit и победителят от баража между Орловец (Габрово) и ЦСКА Футзал

В офиса на Аматьорската футболна лига в София бе изтеглен жребият за финалната фаза в шампионата на България по футзал. Отборите бяха разпределени в две полуфинални четворки, които ще се играят във Варна и София, след което първите два тима от всяка продължават във фазата на полуфиналите за титлата на страната. Предварителен двубой между шампиона на Габрово – Орловец, и ЦСКА Футзал пък ще определи последния осми участник в тези две групи.

В група "А", домакин на която е шампионът на Варна Гранд Про, попаднаха още четвъртият в столицата Ферион и третият и четвъртият от Варна – МФК МАГ и Планекс. В група "Б", която ще се играе в София, са първенецът на града Левски София-Запад, вторите във Варна и София – Черно море-Мания и УНСС-Easy Credit и победителят от баража между Орловец (Габрово) и ЦСКА Футзал.

Двубоите в двете групи ще се играят на 17, 18 и 19 април. Първите срещи от полуфиналните серии са предвидени за 25-26 април, а реваншите – за 2-3 май, като се играе до две победи от три мача. Финалната серия за титлата е между 8 и 10 май и също се играе до два успеха в три срещи.