Треньорът на Нови Пазар: Добивам информация за съперниците от анализите на Геша в медиите

Спорт

01-04-2015, 16:40

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Футболисти душат и ритат съдия в Нови Пазар

Съдията свири 50/50 - спести ни два червени картона в края на мача, но преди това не ни дадоха две чисти дузпи

Наставникът на Ботев (Нови Пазар) Стефан Дончев пожела да отговори на треньора на Черноморец (Балчик) Георги Иванов – Геша, който определи мача между двата тима в Нови Пазар като селски. Геша разкри също, че домакините ритали и блъскали, както техните играчи, така и съдията. Балчик спечели срещата с 1:0.

"Отборът на Черноморец Балчик води програмата на Ботев (Нови Пазар). Затова всяка седмица добивам информация за мачове на нашите предстоящи противници от "анализите" на Георги Иванов - Геша в медиите. Всеки път чета, че Черноморец играе футбол, можел ли да вкара още 3-4 гола, а противниците им гледали и ръкопляскали, и се възхищавали на футболните качества на черноморци. Съдиите пък израствали в кариерата си, само обаче ако противниците на Балчик не им пречели", сподели пред varnautre.bg Стефан Дончев.

"Напрежението в нашия мач ескалира когато техен играч удари наше момче с лакът в лицето, без топка, за което получи втори жълт - червен картон. Веднага след това по необясними за мен причини съдията на бегом обиколи всички наши състезатели и намери футболиста, който беше "подготвен" още първото полувреме с жълт картон, и изгони и него. През първата част той получи официално предупреждение за "неправилно дишане" в средата на терена", каза Дончев.

"През целия мач отборът на Черномрец предизвикваше и провокираше нашите състезатели с удари и ритници при спряна игра. Това обаче оставаше незабелязано от съдийската бригада. При поредното спиране на играта, наш състезател бе ударен без топка и падна на терена. Главният съдия, след като се консултира с асистента, взе решение да покаже жълт картон на друг наш състезател, но пак никой не разбра защо. Не успях да чуя какво си казаха реферите, но видях как страничният се сепна, може би и той е чул, че щяло да има "съдийски семинар" в края на сезона в град Балчик за всички рефери, ръководили мачовете на Черноморец през целия сезон...", обясни с усмивка треньорът на Нови Пазар.

"Почти през цялото второ полувреме Черноморец (Балчик) не излезе от собствената си половина. Съдията "не видя" две ситуации за наказателен удар в наша полза. При първата ситуация "футболист на Балчик щял да получи сърдечен удар, а втората - друг щял да припадне". Това си говориха самите играчи. Добре, че не е свирил дузпите, че да не пострадат момчетата. Имаха две ситуации за гол, а Геша твърди, че можели да отбележат още попадения. В 4-ата минута при гола на Черноморец и в 90-ата имаха един диагонален удар, който мина покрай вратата. Това им бяха всички положения в мача".

"Единственото вярно в мнението на "анализатора" на Североизточната "В" група за този "селски мач" е, че съдията можеше да покаже на наши състезатели не червени, а направо сини картони, но гузната му съвест не му позволи да го направи. Съдията свири 50/50 - спести ни два червени картона в края на мача, но преди това не ни свири две чисти дузпи".

"Познавам половината от футболистите на Черноморец (Балчик). След края на мача се поздравихме, но заради начина, по който ни победиха, не можеха да ме погледнат в очите от срам. Те не се нуждаят от такива победи и участия в такива "селски мачове", предрешени предварително".

"Кметът на Нови Пазар винаги досега ни е бил градивен критик. Но човекът не издържа и от трибуната слезе на пистата, за да изрази недоволството си от съдийството".

"Имало е и други ръководители, на други отбори, които са искали да извадят своите тимове по време на срещите си с Черноморец (Балчик)".

"Оттук нататък най-важното е да вдигнем момчетата психически и заедно с наказаните ни футболисти да бъдем пак непримирими и с ботевски дух да продължим напред", завърши Стефан Дончев.