Пропадна улица във Варна

Съмняват се, че е заради незаконно включване към водопроводната мрежа

Улица "Евлоги Георгиев" в участъка между №1 и № 2 пропада, сигнализираха читатели на Varnautre.bg. През декември миналата година голям камион навлязъл в затворената отсечка и от тогава част от настилката е хлътнала. Живеещите в района са писали три жалби до районната администрация, но отговор до момента не са получили.

От кметство "Приморски" коментираха, че ако причината за влизането на камиона е извозването на наноси и отпадъци след почистването на дерето, то тази работа е възложена от община Варна, не от тях.

От районната администрация допълниха, че състоянието на въпросната улицата често занимавало техните специалисти по различни поводи. Миналата година голям проблем възникнал, след като живеещите в района над бул. "Христо Смирненски" решили напълно незаконно, полукриминално да се включат в главния водопровод и канализация със самоделна система, без проект и съгласуване с ВиК или дирекция "Инженерна инфраструктура". Вследствие на това канализацията избила и улица "Евлоги Георгиев" плувнала във фекалии.

След сигнала на Varnautre.bg, от кметството обещаха днес  техни служители да направят оглед на пропадащата дупка, за която са подадени жалбите, за да установят дали причината не е свързана със същата проблемна канализация.

"Ако е така ще сезираме ВиК, че има авария за отстраняване. Ако се окаже, че става въпрос само за пропадане на асфалта, улицата ще бъде включена в списъка с неотложни обекти за пътна рехабилитация, която всяка пролет предоставяме на община Варна", обещаха от районната администрация.

От там допълниха, че вече има предвидени ремонти в два участъка от улицата. Единият е пропадане до бл. 4 и изходи от бл. 22, 23, 24 и 25. Вторият участък е пред № 39 и 39 А до ЦДГ "Незабравка".