Сутеньори отиват за 5 години в затвора, ползвали малолетна

Крими

31-03-2015, 15:12

Снимка:

Lenta.ru

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Пострадалите са били на 13 и на 17 години

Дело за склоняване към проституция приключи с осъдителна присъда днес. Ефективни наказания - по 5 години затвор при първоначален строг режим, получиха 28-годишният С. Иванов, с псевдоним "Чипи" и 46 – годишният Д. Красимиров, с псевдоним "Джони".

Историята е от 30-ти срещу 31-ви юли 2012 г. Двамата зарибили две момичета. Едната още не била навършила 18, а другата - само на 13 години. Запознали се в Плевен. Знаели, че момичетата правят секс срещу заплащане и решили да се възползват от тях, като ги склонят да проституират. Поканили ги да отидат с тях на морето, при условие, че ще отсъстват само за ден. С автомобил четиримата пристигнали във Варна и си взели под наем обща стая. Тогава единият подсъдим осъществил сексуален акт с малолетната. На сутринта, вместо на плажа, момичета били изведени с колата извън града – в околностите на Девня, били им дадени презервативи и наставления да чакат клиенти, а самите подсъдими се скрили в гориста местност наблизо. На пътя едната от пострадалите забелязала към тях да се движи полицейска кола и я спряла я.

С. Иванов и Д. Красимиров са осъждани. За конкретните деяния те получиха наказания от по 5 години затвор при първоначален строг режим. Двамата бяха осъдени солидарно да заплатят сумата от 3000 лева като обезщетение за претърпените неимуществени вреди от пострадалата непълнолетна, както и обезщетение от 4000 лв. за пострадалата малолетна.