Чевермета в Шкорпиловци за Великден

Шерба се напълни

Курортният комплекс Шкорпиловци очаква с нетърпение гости за Великден и разчита основно на български туристи, традиционните нашенски ястия и напитки и разумните цени, обясни Йорданка Петрова, главен експерт по туризма в община Долни чифлик. Продължава приемането на резервации в петзвездния "Лонг Бийч". Той работи целогодишно, има капацитет за 130 души и всички екстри за категорията си.

Само с предварителни заявки ще работи механата на "Панорама", където ще има специално великденско меню. Комплексът разполага и с бунгала, в които ще се предлагат нощувки.

Агнета на чеверме ще завъртят в механа "Герана" в "Хънтър Бийч". Комплексът работи целогодишно и има добра леглова база на поносими цени. Ще работи и почивната база на ТЕЦ-Варна, където може да се намерят места за нощувка.

В екокомплекс "Шерба" вече няма свободни места, а с предварителни резервации гостите са си осигурили превъзходна кухня, сауна и пълен релакс на открито в планината край Гроздьово. "Шерба" е с категория 1 звезда, хотелската част е с 66 легла, а ресторантът има 90 места за сядане.

За сметка на това все още се приемат заявки в еко парк "Венелин", където освен печено агнешко, ще се предлага и рибно меню. При хубаво време тук могат де се правят пикници на открито, състезания по стрелба с лък, да се метнат въдиците. Ваканционното селище разполага с ресторант, 20 бунгала и 5 самостоятелни стаи с категория 1 звезда.

Свободни места все още има в две къщи за гости в с. Солник, където домакините предлагат възстановка на народни обичаи и традиционни български ястия.