Никола Спасов: Вярвам, че стадион "Варна" ще бъде пълен

Съжалявам за годините, в които Спартак е в това положение

Треньорът на Черно море Никола Спасов присъства на сесията на Общинския съвет, където градските парламентаристи гласуваха сделката за продажба на 17 декара от прилежащите терени на стадиона. С пари от нея трябва да започне същинското строителство на съоръжението. На сесията беше и ръководството на футболния клуб, треньорите от детско-юношеската школа на "моряците" и фенове на Черно море.

"Много се радвам, че холдинга застава зад такъв проект и то в момент на такава криза. Това е страхотно за града и за футбола като цяло. Един страхотен момент за Варна. Убеден съм, че с построяването на стадиона публиката на мачовете ще бъде повече. Сигурен съм в това, защото съм виждал пълни трибуни във Варна, по времето когато аз бях футболист. През тези години Варна бе по-малък град, като население, а стадионът бе препълнен. Затова смятам, че на ново, модерено съоръжение, почти винаги трибуните ще бъдат пълни и сега. Мисля, че и футболът, който ще показваме на нов стадион, ще бъде по-добър. Но това вече зависи и от нас, хората, който работим във футболните клубове", каза Спасов.

Специалистът коментира и предстоящия ремонт на стадион "Тича": "УЕФА и БФС ще ни задължи да ремонтираме клубното ни съоръжение. В крайна сметка не може да се продължи да се играе в такива условия. Аз съм убеден, че хората, които застават зад нас и толкова години ни поддържат, ще направят всичко възможно условията да станат по-добри. Много се радвам, че се тръгва по този път", категоричен бе треньорът на Черно море.

"Наистина съжалявам за годините, в които Спартак е в незавидно положение. Виждате какво се случва с другия варненски клуб. Колкото повече хора има, като нашите собственици, толкова по-добре за футбола и въобще за спорта", завърши Никола Спасов.