Искат спецотряд да лови телефонни измамници

Крими

30-03-2015, 07:00

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Според криминалисти,ако бъде създадено такова подразделение, само за седмица действащите престъпни групи ще бъдат заловени и пратени зад решетките

Да се създаде специализиран отряд, който да бори телефонните измами и да лови извършителите им. Това поискаха криминалисти от Великотърновска област.

"Ако бъде създадено такова подразделение, само за седмица действащите престъпни групи, които са предимно от роми от кварталите "Калтинец" и "Гарата" в Горна Оряховица, от Ветово (Русенско) и Левски ще бъдат заловени и пратени зад решетките", категорични са блюстителите на реда. Според тях този вид престъпност не може да се надвие между другото.

Напоследък измамите пак зачестиха. В търновско само за две седмици мошениците са направили 15 удара, коментираха криминалистите. Мургавите престъпници са ужилили главно пенсионери, от които отмъкнали над 10 000 лв. Две баби от Горна Оряховица и село Ресен били измамени по познатата схема "пари срещу колетна пратка". Жените дали на мошениците общо 1300 лв. и вместо домакински уреди получили срещу тях кутия вафли и един хляб.Полицаи от Полски Тръмбеш обаче са предотвратили измама срещу 85-годишна жена. Непознат глас й съобщил, че трябва да му даде 700 лв., защото дъщеря й катастрофирала и кракът й бил счупен. Възрастната жена се усетила и веднага звъннала в МВР. Уговорила си среща с измамниците и вместо парите, те получили белезници около китките. Зад решетките са прибрани 41-годишният П. Е. от Павликени, 49-годишния И. Д. от Горна Оряховица. И 25-годишният П. З. от Ветово.