Министър от остров Гран Канария връчи европейски сертификати на варненски предприемачи

Младите хора са разработили успешен проект, оценен в странство

Министърът на младежта и равенството на остров Гран Канария, част от Канарските острови в Испания, г-жа Мария дел Кармен Муньос връчи европейските сертификати Youthpass на четирима варненци от сдружение "Дамско ИноватиВно Ателие ДИВА". Те участваха в проект "Младежко предприемачество и набиране на капитал за развитие на бизнеса", проведен на острова през този месец.

Проектът е реализиран по Програма Еразмус Плюс от Правителството на Гран Канария с финансиране от Европейския съюз. В тренировъчния курс са взели участие млади предприемачи от България , Испания, Великобритания, Гърция и Португалия.

Те са категорични, че получените по време на проекта нови знания ще им помогнат значително за стартирането и реализирането на бизнесидеите им, което е съществен принос в решаването на проблемите с младежката безработица и стимулирането на младежката бизнес инициативност както на национално, така и на наддържавно ниво. Участието в този проект е част от партньорското сътрудничество на сдружение "ДИВА" при изпълнението на програмите на Правителството на Гран Канария в областта на европейските младежки проекти.