Варненски кърмачки излизат на протест

Над 140 жени ще се включат в инициативата в подкрепа на кърменето на обществени места

По повод поредицата от инициативи в защита на кърменето на обществени места варненски майки ще се съберат утре, за да поставят и други въпроси, които ги вълнуват.

Инициативата е в подкрепа на протеста в столицата, но посланията на варненските майки са различни. Сборен пункт на акцията е МОЛ Варна до кино Арена в 12:30 часа.

"Към момента участие са заявили 140 бъдещи и настоящи майки, мислещи, че има и много по-сериозни проблеми, свързани с майчинството, отколкото преекспонирания въпрос с кърменето на обществени места. На мнение сме, че обществото не осъзнава съществените спънки, които съпътстват ежедневието на варненки с бебета и настървено ги обижда и напада. Бихме желали да привлечем вниманието към липсата на условия за бебета и кърмачки във Варна. Неслучайно сме избрали и този търговски център за събитието, тъй като той е единствен с подходяща тоалетна в целия град", заявиха организаторките.

"Щастливи сме, че не сме първи и няма да останем последни, организиращи подобно събитие. Благодарни сме на Ла Лече Лига, които подкрепят варненки от 10 години и им помагат да се справят с трудностите пред младите майките, избрали най-доброто за децата си - кърменето", допълват още дамите.

Всеки, който иска да се присъедини може да го направи на място.