Обучават безплатно кандидат-програмисти

Занятията стартират през май в сградата на Стоматологията

Първият безплатен курс по "Основи на програмирането" стартира във Варна на 9 май – Денят на Европа. Обучението, организирано от Светлин Наков и неговия Softwere University, ще се провежда в новата общинска зала за семинари и обучения, намираща се в сградата на Стоматологията на бул. "Съборни" №24. Тя разполага с общо 96 места, снабдени с електричество и високоскоростна интернет връзка.

Младият програмист Светлин Наков започва провеждането на своите курсове в морската столица, след проведена среща между представители на община Варна, Softwere University и Beehive Co-working Space. Тогава стана ясно, че единствената пречка пред организаторите е липсата на подходящо пространство, където желаещите да получат практически знания в областта на програмирането да се събират и обучават. След като вече е осигурена зала занятията ще се провеждат два пъти в седмицата.

Подготвителният курс по "Основи на програмирането" е насочен към напълно начинаещи, без възрастови ограничения. Темите, които ще се разгледат по време на курса са: въведение в програмирането, математика за програмисти, цикли, условни конструкции, оператори и изрази, вход и изход от конзолата, примитивни типове данни и др.

След края на курса ще се проведе и приемен изпит за СофтУни. Той ще се положи на място, във Варна, а датата е 12 юли. Кандидатите, които се справят успешно ще получат официален сертификат на университета