Един от великите оркестри на Европа идва във Варна

Варна Лайф

29-03-2015, 07:53

Снимка:

Academy of St Martin in the Fields

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Academy of St Martin in the Fields" е изпълнил музиката към филмите "Амадеус", "Английският пациент" и "Титаник".

Легендарният лондонски оркестър "Academy of St Martin in the Fields" ще открие Европейския музикален фестивал 2015 на 7 април във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Това е един от най-записваните в света оркестри за всички времена, изпълнил музиката към филмите "Амадеус", "Английският пациент" и "Титаник", един от оркестрите емблеми на съвременното симфонично изпълнителско изкуство

"Academy of St Martin in the Fields" се счита за ансамбъл еталон за свръхпрецизна звучност. Той ще гостува за пръв път в България с два концерта на 6 април в Зала "България" в София и на 7 април в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Историческото гостуване е по покана на агенция "Елит мюзик". С него фестивалът продължава своята програма "Великите оркестри на Европа", благодарение на която варненци можаха да се срещнат с легенди като "I musici di Roma".

Развълнувана от възможността да представи на българските меломани адмирирания по цял свят лондонски оркестър, Мария Кондова, мениджър на "Елит мюзик" отбелязва: "За музикалния свят името Academy of St Martin in the Fields е синоним на съвършено изпълнителско майсторство. Щастлива съм, че с този концерт варненската публика ще има изключителната привилегия да чуе на живо брилянтната звучност на този удивителен оркестър. За нас е чест, че те приеха поканата ни и вместиха България в извънредно натоварената си световна концертна програма."

Създаден от сър Невил Маринър като струнен камерен ансамбъл, оркестърът носи името на известната лондонска катедрала St. Martin in the fields на Трафалгар скуеър - мястото, където формацията представя първия си концерт през 1959.

Вече 55 години прочутият състав гради своята безупречна репутация чрез стотици концерти по всички големи световни сцени. Създава и огромно звукозаписно наследство, включващо творби от барока до съвременната музика.

Academy of St Martin in the Fields е един от най-записваните в света оркестри
за всички времена с над 500 сесии за звукозаписните гиганти Decca, Naxos, Sony, Philips, EMI. Лондонските музиканти са носители на наградата "Оскар" за звук. От 2011 музикален директор на състава е виртуозният американски цигулар Джошуа Бел.

На концерта си във Варна "Academy of St Martin in the Fields" ще излезе в своя оригинален състав само от струнни инструменти. Специални гост-солисти ще бъдат обичаният от публиката български цигулар Марио Хосен и виртуозният британски контрабасист Леон Бош.

Билетите за концерта във Варна са на цени от 20 до 60 лв. Ограничен брой VIP пропуски са по 80 лв. Първите 100 билета ще се продават на промоционални цени от 20 до 50 лв. Билетите могат да се купят на Касата на ФКЦ, мрежата на Евентим - в магазини Пикадили, Office 1 Superstore, OMV, както и в интернет от eventim.bg .