9 гола в двустранна игра вкара Черно море

Спорт

28-03-2015, 14:43

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Зеленият отбор победи синия на стадион "Младост"

Девет гола видяха зрителите по време на двустранната игра на Черно море на стадион "Младост", която се проведе в паузата на първенството. Наставникът на варненци Никола Спасов раздели възпитаниците си на два отбора - "зелени" и "сини", като по различни причини проверката пропуснаха Александър Чанович, Матиас Курьор и Георги Китанов. „Зелените” показаха малко по-точен мерник от своя съперник и се поздравиха с успеха с 5:4.

"Сините" започнаха по-активно контролата и пропуски в началото направиха Стенио и Бакари, като негов удар бе изчистен на голлинията от Стоичков. В 10-ата минута Бижев изведе отлично Венков, който откри резултата, а 6 минути по-късно самият Бижев покачи на 2:0 с плътен удар по земята. В 20-ата минута след разбъркване Венков, който този път бе в ролята на ляв външен играч, стреля на два пъти, но топката не намери целта. "Сините" реагираха и в рамките само на 4 минути възстановиха равенството. В 28-ата минута след груба грешка на младия страж Златев - Бакари се разписа за 2:1, а в 32-ата Коконов се оказа най-съобразителен за 2:2. Малко по късно удари на Божилов и Бижев срещнаха гредите зад вратаря Николов. Веднага след почивката Венков се извиси над всички и с глава прати топката неспасяемо в мрежата за 3:2. Последваха две бързи попадения на Райков след асистенции на Венков и Бижев и "зелените" дръпнаха напред с 5:2.

В 68-ата минута Коконов намали разликата с хубав диагонален шут, а Живко Петков върна интригата след добавка. В последните минути отново Петков, Стенио и Бакари пропуснаха да изравнят за „синия” отбор и така „зелените” се наложиха с 5:4.

Съставите:

Зелени: Злати Златев (46 - Валери Вълев), Слави Сталев, Михаил Венков, Живко Атанасов, Тони Стоичков, Даниел Георгиев, Марк Клок, Марчин Буркхард, Вилиан Бижев, Георги Божилов, Симеон Райков.

Сини: Илия Николов, Стефан Станчев, Мамуту Кулибали, Кирил Котев, Стенио дос Сантос, Тодор Паланков, Себастиан Ернандес, Бакари, Иван Коконов, Петър Златинов, Живко Петков.