На пазар: Пресният лук и салатките поевтиняха

Отново първенството за най-евтина риба държи цацата с цена от 2 лева за килограм

Все по-достъпна става пролетната салата по варненските тържища. Цената на връзка пресен лук падна от 0,50 на 0,30 лв, а марулите могат да се намерят за 0,70 лв. за брой. Сравнително висока - 0,80 лв. за връзка, остава цената на репичките. За сметка на това пък и подправките като копър и магданоз вече вървят по около 0,30 лв. за връзка.

Най-евтините краставици и домати за по 1,80 лв. на килограм ще намерите на Централния варненски пазар. "Колхозният" предлага и най-евтиното зеле за 1,50 килограма. Цената му стига до 2,50 лв. във "Владиславово". Както и в началото на седмицата, най-евтините картофи можете да си купите от пазар "Часовника". Там се търгуват за 0,80 лв. на килограм, докато на "Чаталджа" стигат до 1,30 лв. Преди почивните дни е скочила и цената на чесъна, който върви между 4 и 5 лева за килограм.

Тиквичките са с цена около 3 лева, пиперът остава на 4 лв, а килограм патладжан можете да си купите за 5 лева.

Ако ще си купувате киви и мандарини, ви съветваме да отидете на Централния пазар, където вървят по 2 лева за килограм, докато по останалите пазари са по-скъпи. Най-евтините ябълки и портокали са на пазар "Часовника".

Рибният пазар също предлага разнообразие от видове и цени. Отново първенството за най-евтина риба държи цацата с цена от 2 лева за килограм. Следват я таранката, толстолобът и сардината. За сметка на това по джоба на малцина остава калканът, който тази седмица поскъпна с 5 лева и върви по 35 лева на килограм. Скумрията и каята запазват цената си от 5 лева за килограм, на 6,50 лв. върви сафридът, а 7 лв. е шаранът.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Рибата на борсата на Централния пазар